Ik ben Marcella Vennik en woon in Luttelgeest. Bij mij in huis wonen ook mijn kat Alejandro en mijn Tosa’s Ami en Gin. In 2011 ben ik afgestudeerd aan Van Hall Instituut in Leeuwarden voor de opleiding HBO Diermanagement met als Major Dieren in de Zorg. vervolgens ben ik afgestudeerd voor mijn tweede HBO aan het Stoas in Wageningen, voor Educatie & Kennismanagement Groene Sector, waarmee ik mijn onderwijsbevoegdheid heb gehaald. Inmiddels werk ik sinds 2012 met heel veel plezier als docent en decaan op het Groenhorst Lelystad.

In 2007 kwam Ami in ons leven, zij heeft door haar lieve en sprankelende karakter ons leven verrijkt. Door Ami heb ik vele ontwikkelingen ondergaan. Toen zij acht weken was stond ik al met haar op het trainingsveld om de puppy-cursus met haar te volgen. Ami heeft uiteindelijk vele gedrag- en gehoorzaamheidscursussen afgesloten en is een van de weinige Tosa’s ter wereld die haar VZH heeft behaald.
Ook was het voor mijzelf tijd om een en ander bij te leren, in 2009 ben ik begonnen met de interne trainersopleiding van Kynologenclub Flevoland welke ik inmiddels met succes heb afgesloten. Sinds een aantal jaar geef ik les in Gedrag en Gehoorzaamheid op KC Flevoland en op de Rottweiler Werkgroep Flevoland. Daarbij heb ik het Honden- en Kattenbesluit, Algemene Vorming van O&O behaald en volg ik momenteel de cursus Kynologische Kennis I.

Het was voor ons een uitdaging en grote wens om ons eerste nest te fokken met Ami in 2010. Wij vinden haar een mooie toevoeging voor het ras. In december 2010 hebben wij Gin geïmporteerd om onze kennel aan te vullen. Met haar bloedlijnen die voor 50% nieuw zijn in Europa hebben wij een gezonde keuze gemaakt voor het ras, in onze kennel staat vernieuwing boven type.

Wij zijn aangesloten bij de rasvereniging welke voor ons ras in Nederland geldt de Akita club. Wij fokken volgens de fok reglementen van de rasvereniging.
Bij het fokken zullen wij ons met name richten op een zo laag mogelijke inteeltwaarde, gezondheid en het gedrag van de honden daarbij hopen we een stabiele en betrouwbare gezinshond te fokken die harmonisch gebouwd is.

Onze honden leven bij ons in huis en ook de puppy’s zullen geboren en opgevoed worden in huis tot zij naar hun nieuwe baasjes gaan. Zie ook puppy’s.

Voor meer informatie of als u eens kennis wil maken met de Tosa neemt u dan gerust contact met ons op.